A Mentőorvosi-Mentőtiszti kocsit fenntartó alapítványunkat 2018. márciusában alapította meg a Health Inpulzus Nonprofit Kft.vezetése azzal a tudattal, hogy az egészségügyben kialakult humán erőforrás hiányt csökkentse.

Az idei év első felében terveink között szerepel egy ún. "mentőorvosi/mentőtiszti kocsi" elindítása Dorog és térségében 0-24 órában való üzemeltetésben. 

Miért szeretnénk ezt a mentőegységet üzembe állítani?

A tervezett kiindulási helye a mentőorvosi kocsinak Dorog városa és 20km sugarú körben lévő települések lakossága megközelítőleg 75.000-80.000 ember.

Erre a területre jutó mentőegységek száma, nappal 5 mentőgépkocsi és 1 esetkocsi, éjszaka 3 mentőgépkocsi és 1 esetkocsi.

A mi törekvésünk az, hogy a térségben biztosítsuk a lakosok állandó és megfelelő szakszerű prehospitális, azonnal beavatkozó mentőegységek számát. 

Valójában mit is jelent ez?

- A mentőorvosi/mentőtiszti kocsi egy olyan mentőegység amely már az Országos Mentőszolgálatnál bizonyította létjogosultságát.
- Magasan képzett személyzettel rendelkező mobil, gyors reagálású egység, amelynek személyzete egy mentőorvosból vagy mentőtisztből és egy mentőtechnikusból áll.
-A mentőszolgálatnál ismert eset/rohamkocsi specifikum technikával rendelkező mentőegység, annyi különbséggel, hogy nem szállítanak beteget, ha a mentőegység vezetője úgy ítéli meg, hogy a beteg helyszíni oxyológiai ellátása nem bizonyul elégségesnek akkor egy mentőgépkocsi igénybevételével a beteget a kórházba kíséri.


Mentőorvosi-mentőtiszti kocsi megalapítói

PINTÉR ZSOLT

ALAPÍTVÁNYI ELNÖK

JURÁK BENCE 

ALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMI TAG